چگونه جوش صورت و جای آن را رفع کنیم؟

ممکن است شما در حال حاضر، هزینه زیادی بابت لیزر درمانی یا فیشال عمیق پوستی و کارهایی از این قبیل، پرداخت کنید؛ اما، حقیقت آن است که به محض قطع کردن این خدمات زیبایی، ممکن است دوباره با هجوم جوش‌ها و آکنه‌های پوستی مواجه شوید. بسیاری از مردم دارای جوش‌های مختلفی بر روی صورت خود هستند و این موضوع می‌تواند موجب ناراحتی و ایجاد تنش‌های روحی در این افراد شود؛ تا حدی که به احتمال زیاد، اعتماد به نفس آنها از بین خواهد رفت. از این رو در ابتدا گفتیم که، داشتن پوستی همچون آینه برای برخی افراد، همچون یک رویایی دست نیافتنی است! حال، تکلیف چیست؟ با جوش صورت باید چکار کرد؟ برای جلوگیری از این اتفاق، چند راه مختلف پیش رو دارید و با توجه به شرایط و در نظر گرفتن سایر موارد، می‌توانید هر یک از آنها را انتخاب کنید. راجب این روش‌ها در بخش بعدی صحبت کرده‌ایم؛ پس با ما همراه باشید تا به شما بگوییم چگونه جوش صورت و جای آن را رفع کنیم؟

داشتن آراستگی و نظم، امری است که همه ما انسان‌ها بصورت ذاتی همواره به دنبال آن هستیم. در عصر امروز میل به زیبایی، افراد را به انجام عمل‌های زیبایی مختلف و پذیرش ریسک تیغ جراحی، وادار کرده است. در این میان، داشتن پوستی صاف و به دور از آکنه برای بسیاری از افراد، به یک آرزو تبدیل شده است. دلیل این اتفاق این است که، اکثر عمل‌های زیبایی فقط یکبار صورت گرفته و آثار آن تا آخر عمر با شما باقی می‌ماند؛ اما، شما برای داشتن پوستی سالم نمی‌توانید صورت خود را عمل کنید! بله، درست است که می‌توان از خدمات زیبایی مختلف استفاده کرد، اما تا کی؟

 

راه‌های خلاص شدن از شر جوش صورت

مورد اولی که در این بخش بررسی کرده‌ایم، برای افرادی مناسب است که: حوصله کمتری دارند، به هر دلیلی برای رفع جای جوش صورت خود عجله دارد و همچنین، برای پرداخت هزینه‌های زیاد بابت داروهای پوستی، مشکلی ندارند.

 

 

روش اول: مراجعه به پزشک

یک راه تضمینی برای رفع جوش و جای آن از روی پوست، مراجعه به پزشک متخصص است. پزشک معالج، در ابتدا نوع پوست شما را تشخیص داده، سپس دلیل اصلی جوش زدن صورت‌تان را موشکافی خواهد کرد. متخصص پوست، نکاتی راجب منشأ جوش‌های پوستی‌تان و چین و چروک پوست به شما تذکر خواهد داد و پس از آن، به سراغ جوش‌های فعال و آکنه‌های فعلی‌تان خواهد رفت. او به کمک داروها، کرم‌ها و پمادهای مخصوص پوست‌تان، به شما در رفع این مشکل کمک خواهد کرد. شما نیز، باید به طور منظم و با برنامه زمانی مشخص، از آن داروها برای رفع مشکل خود استفاده کنید.

حتما می‌دانید داروهایی که دکتر برای شما تجویز می‌کند، تماما شیمیایی بوده و قطعا بدون عوارض نخواهند بود. البته این احتمال وجود دارد که تمام داروها، برای همه عوارض نداشته باشد؛ اما، اکثر افراد ترجیح می‌دهند که از داروهای شیمیایی قوی و عوارض‌دار استفاده نکنند. پس راهی جز انجام روش دیگر، برای آنها باقی نمی‌ماند!

 

روش دوم: استفاده از روش‌های درمان خانگی

در این بخش قصد داریم به شما روش‌هایی را آموزش دهیم که خودتان در منزل، بتوانید جوش‌های فعال خود را از بین ببرید. همچنین انجام درست این روش‌ها، در رفع جای جوش صورت شما نیز(به مرور زمان و به واسطه استمرار در استفاده از ماسک)، موثر خواهد بود.

 

1.       درمان جوش صورت با استفاده از ماسک‌های خانگی

شما عزیزانی که قصد دارید برای برطرف کردن جوش صورت خود از روشی طبیعی و خانگی استفاده کنید، می‌توانید از ماسک‌های گیاهی و ارگانیک کمک بگیرید. ماسک‌های ذیل اگر به مرور و مرتب استفاده شوند، همچون معجزه‌ای برای پوست شما عمل خواهند کرد. لازم به ذکر است، در ابتدا فقط یک ماسک را انتخاب کنید؛ تا متوجه شوید که چه تاثیری روی پوستتان داشته است. به یاد داشته باشید که، لازم است حداقل یکبار و نهایتا 2 بار در هفته، از ماسک‌ها استفاده کنید.

نکته بسیار مهم دیگر این است که، باید حتما یک روز قبل از آنکه ماسک را روی صورت خود می‌گذارید، مقدار کمی از آن را روی قسمت داخلی بازوی خود تست کنید. قسمت داخلی بازو دارای پوستی نازک است و اگر ماسک مذکور با پوست شما سازگاری نداشته باشد، پوست با قرمزی یا جوش‌های ریز یا … واکنش نشان خواهد داد. به عبارت دیگر، این یک روش مطمئن است تا قبل از آنکه صورتتان بدتر از قبل شود، از حساسیت‌های پوستی خود مطلع شوید.

  • ماسک دارچین و عسل
  • زردچوبه و عسل
  • ماسک آلوئه ورا
  • چای سبز
  • سدر و ماست
  • سفیده تخم مرغ

توجه کنید که، اگر این ماسک‌ها را به صورت مستمر استفاده کنید، لکه‌های پوستی شما نیز برطرف خواهند شد. دستورالعمل تمامی این ماسک‌ها را در مقاله مربوط به ماسک صورت، به شما آموزش داده‌ایم.

 

 

2. درمان جوش و آکنه با استفاده از روغن‌های مختلف

  • روغن فندق
  • روغن نارگیل
  • روغن زیتون
  • روغن انار
  • روغن درخت چای

 

آیا استفاده از بخور در حذف جوش‌های پوستی، موثر است؟

بخور دادن نیز یکی از راهکارهای بی‌نظیری است که می‌تواند در درمان جوش‌های صورت، مؤثر واقع شود. با استفاده از این روش، در واقع شما به خارج کردن انواع مواد سمی و زائد از منافذ پوست خود، کمک کرده و به این ترتیب پوست شما، به طور بهینه‌ای پاک‌سازی خواهد شد. با این روش، چربی‌های مضر در منافذ باز پوست صورت شما تجمع نمی‌کنند و این موضوع سبب می‌شود تا پوست شما جوش نزند. برای بخور دادن باید از آب ولرم استفاده کنید و پس از اتمام این کار صورت خود را بشویید. بعد از آن لازم است که، از کرم‌های مرطوب کننده برای پیشگیری از خشک شدن پوست صورت خود، استفاده کنید.

 

راهکارهایی آسان برای درمان جای جوش

  • لایه برداری پوست
  • آبرسانی پوست
  • تغذیه درست و تغییر سبک زندگی
  • شستشوی مداوم پوست
  • استفاده از حوله یکبار مصرف یا شخصی

 

چه مدت طول می‌کشد تا جای جوش از بین برود؟

مدت زمان از بین بردن جای جوش، کاملا غیر قابل پیش‌بینی است؛ زیرا این موضوع، کاملا بستگی به نوع پوست شما دارد. ممکن است که طول دوره اثربخشی داروها بر روی پوست شما با فرد دیگری، متفاوت باشد. از طرف دیگر، موادی که برای از بین بردن جای جوش خود مورد استفاده قرار می‌دهید هم، در این روند بسیار مؤثر هستند. اگر از مواد با کیفیت که فاقد مواد افزودنی و شیمیایی، هستند، استفاده کرده باشید، قطعاً می‌توانید طول دوره درمان خود را تا حد قابل توجهی کاهش دهید؛ اما باز هم نباید منتظر اثربخشی سریع این مواد دارویی باشید! در کل، در زمینه رفع مشکلات پوستی، باید کمی صبر و شکیبایی زیادی به خرج دهید.

 

چند نکته پایانی

تا به اینجا دانستیم که چگونه جوش صورت و جای آن را رفع کنیم؟ حال، بعنوان نکته پایانی و جمع‌بندی، قصد داریم مواردی که مراجعه به پزشک برای شما واجب است را، بررسی کنیم. برخی از این موارد، عبارتند از:

  • زمانی که صبر و حوصله لازم را برای درمان خانگی جوش و جای جوش ندارید.
  • در صورتی که قصد دارید جوش‌های خود را در سریع‌ترین زمان ممکن از بین ببرید.
  • در صورتی که جوش‌های صورت شما و حتی جای این جوش‌ها خیلی دردناک شده باشند.
  • اگر جوش‌های صورت شما زیاد هستند و به نوعی تمام قسمت‌های صورت را در برگرفته‌اند، لازم است که از داروهای غیرخانگی کمک بگیرید.
  • در صورتی که درمان‌های خانگی و ماسک‌ها و اسکراب‌های خانگی بر روی صورت شما نتیجه بخش نباشند.
4.5 ستاره - (2 رأی)
مدیر آموزشگاه