موم آرایشی چیست؟

انواع موم آرایشی

کلمه موم از ریشه لغت wax آمده و این لغت به موادی اطلاق می شده که به مواد پلاستیکی شباهت داشته اند و موم زنبور عسل از آن جمله اند و در آرایشگری، وکس صورت توسط نوعی موم انجام می شود. این ماده کاربرد فراوانی در تولید فرآورده های آرایشی دارد.

 

♦ به طور کلی موم ها به چند دسته تقسیم می شوند:

1- موم های حقیقی عبارت اند از استرهای اسیدهای چرب و الکل های چرب با وزن مولکولی بالا، مثال این دسته سوم زنبور عسل می باشد که استری از اسید پالمتیک و الکل میرسیل بوده و در مجموع فرمول موم زنبور عسل می باشد.

2- موم های نوع استری این موم ها حقیقی نیستند چون دارای گلیسرید هستند به عنوان مثال دارای استرهای گلیسرول و اسید های آلی مختلف می باشند.

(گلیسرول: الکلی است که جرم مولکولی آن نسبت به الکل میریسیل کمتر است. گلیسیرید ها به طور کلی روغن یا چربی هستند و در حالت دوم ظاهر مومی شکل دارند؛ موم ژاپنی مثال خوبی از این دسته می باشد)

3- موم های معدنی یا موم های هیدروکربنی

4- موم های صناعی

5- موم های متفرقه: این گروه روغن های هیدروژنه شده می باشند، به عنوان مثال روغن کرچک هیدروژنه و الکل های سنگین تر از قبیل ستیل الکل که به موم لانت شهرت دارد و در زمره این گروهند؛ موم ها از منابع مختلف حیوانی گیاهی و معدنی به دست می آیند و برخی از آنها در تهیه و ساخت مواد پاک کننده پوست و فرآورده های آرایشی و بهداشتی مصرف می گردند.

 

انواع-موم-بدن

 

موم حیوانی

موم زنبور عسل: موم معمولی زنبور عسل توسط این حشره تهیه می گردد و انواع مختلفی دارد که بهترین نوع آن از زنبور عسل هندی بدست می آید. موم خالص حاصل از کندو را موم بکر می نامند، موم را ابتدا از کندوی زنبور عسل جدا می کنند و با حرارت غیر مستقیم ذوب می نمایند و در قالب های معینی شکل می دهند و به این صورت جهت استفاده به کارخانه عرض می کنند. موم زنبور عسل با 2 درجه ارائه می شود: نوع زرد رنگ که رنگ طبیعی آن محسوب می شود و موم سفید رنگ که زردی آن توسط نور خورشید یا مواد شیمیایی مانند دی کرومات پتاسیم و اسید سولفوریک محو شده است. از آنجا که موم زنبور عسل سفید در اغلب کرم ها رژهای لب و لوازم آرایش چشمی مورد مصرف قرار می گیرد، از اهمیت خاصی برخوردار است.

لانولین: امولسیون پاک کننده بسیار خوبی می باشد که در تهیه فرآورده های آرایشی به کار می رود، این ماده نوعی چربی است که در پشم گوسفند یافت می شود. پشم با مقدار کمی صابون نشسته شده و سپس به ان اسید سولفوریک رقیق اضافه می گردد که به این ترتیب لانولین خالص به دست می آید که به دلیل خاصیت نرم کنندگی آن در لوازم آرایشی و بهداشتی به صورت گسترده ای مصرف می شود؛ لانولین خود از مخلوطی از آب و موم های استری ساخته شده است که مشتقات زیادی دارد.

5 ستاره - (1 رأی)
مدیر آموزشگاه